C. Bechstein Selection Center Denmark

Pianoteket siger mange tak for besøget, hvor de unge optrædende fremførte en skøn blanding af vidt forskellige lieder fra elleve kendte og mere ukendte liedkomponister. Under liedkoncerten nåede vi et godt stykke ud i verden med bl.a. Zemlinsky, Ravel, Quilter og Bernstein. Ude godt, men hjemme bedst, så ingen liedkoncert uden også et dansk indslag, her i form af P.E. Lange-Müller og Peter Heise. Alexander og Lykke er udvalgt til at deltage i Copenhagen Lied Due Competition, hvor de vil spille store dele af det samme repertoire, som til denne koncert.

Lidt om Alexander Ventegodt: Alexander er født i 1994. Han blev i juni 2019 kandidat fra Syddansk Musikkonservatorium, Odense og debuterede som solist med Odense Symfoniorkester. I 2014 og 2015 gav han koncert med de 48 præludier og fugaer fra Das Wohltemperiete Klavier bind I og II af J. S. Bach i København og Odense. Alexander har spillet koncerter i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig og Italien, og optrådt i DRs koncertsal, Tivolis Koncertsal og Teatro Metropolitano, Venedig. Han har desuden været solist til koncerter med Københavns Ungdoms-symfoniorkester, Sinfonia Selandia, Publikumsorkesteret med flere. Alexander vandt 1. prisen i Odense Solistkonkurrence 2018. Han er udover sit virke som solopianist også aktiv som kammermusiker, underviser og akkompagnatør.

Lidt om Lykke Appelon: Lykke er født i 1991 og kommer oprindeligt fra Thy i Nordvestjylland. Efter tre år på Musikalsk GrundKursus i Holstebro drog hun i 2013 til Odense for at starte på Syddansk Musikkonservatorium. Lykke er nu på sit andet og sidste år af kandidaten med sopranen Henriette Bonde-Hansen som hovedfagslærer. I sin studietid er det også blevet til et lille eventyr i Rom, hvor Lykke har boet i to år og haft de bedste muligheder i verden for at udforske den italienske renæssance- og barokmusik. Lykke er en let lyrisk sopran og selvom den italienske inspiration har været stor, så er lysten til at synge alt andet fra den klassiske verden mindst lige så stor.