C. Bechstein Selection Center Denmark

Lørdag d. 29. august kl 15 i Pianoteket C. Bechstein Selection Center, Carlsbergbyen
Fri entré. Først-til-mølle tilmelding nødvendig.

Sopran Nina Bols Lundgren og pianist Christina Bjørkøe fremfører Clairieres dans le Ciel af Lili Boulanger.

Komponisten Lili Boulanger (1893-1918) vandt som den første kvinde Pariserkonservatoriets Prix de Rome for kantaten Faust et Hélène. Hun døde helt ung, kun 24 år gammel, og efterlod sig en del ufuldendte værker. Hendes sangcyklus Clairières dans le ciel (med tekst af Francis Jammes) er noget af det mest sublime, hun har komponeret.

Duoen har netop været i studiet og indspille denne forrygende sangcyklus, første gang indspillet af danske musikere.

Christina Bjørkøe har en stor international baggrund. Hun var elev af Therese Koppel, og blev som 19-årig optaget på Juilliard School i New York. Efter årene i USA afsluttede hun sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden givet talrige koncerter som solist og kammermusiker herhjemme og i udlandet. Hun har modtaget adskillige priser og legater, blandt andet P2-prisen.

Nina Bols Lundgren har siden sin debut fra DKDMs solistklasse og på Den Fynske Opera været en efterspurgt solist og sunget med landet symfoniorkestre og på Norrland’s Operaen, Sverige. Hun havde sin internationale debut i 2010 med New Dutch Academy. Nina var finalist og prismodtager i ‘The Mozart Singing Competition’ London. Nina har også varetaget hovedrollen på Århus Sommeropera, og sunget flere gange ved Copenhagen Operafestival. I 2016 havde hun sin debut på Malmø Opera. Senest har hun medvirket i Odense Symfoniorkesters sceniske produktion af ‘Ringen’ dirigeret af chefdirigent ved Den Kongelige Opera, Alexander Vedernikov.

Der er fri entré til koncerten. Grundet Corona fordeles et begrænset antal pladser efter først-til-mølle.
Tilmelding på kbh@pianoteket.dk, hvorefter man modtager besked.