C. Bechstein Selection Center Denmark

PIANOGUIDE

Klaver – nyt eller brugt?
Læs vores pianoguide inden du beslutter dig.

Her på siden kan du læse om de overvejelser du bør gøre, når du overvejer at anskaffe et instrument…

NYT ELLER BRUGT?

Et nyt klaver, eller flygel, i en god kvalitet giver sikkerhed for en smuk klange og en velfungerende mekanik. Hermed får du et instrument, som du kan nyde de næste mange år.

Hvis du ønsker at købe brugt, er der nogle forhold, du skal være opmærksom på:

Nyere brugte akustiske

Der kan være mange gode år tilbage i et nyere brugt instrument. Dog skal du være opmærksom på, at klaverer ikke er uopslidelige, og hvis et klaver har spillet i f. eks. 20 år vil der være ting, der mekanisk ikke længere fungerer optimalt, hvilket går ud over både klang og spillemåde. Mange dele i et klaver er fremstillet på træ, læder og filt – altsammen levende materialer, som arbejder, slides og forandrer sig. Hvis instrumenetet skal fungerer optimalt, er der derfor ofte behov for et eftersyn, der typisk koster 6.000 – 12.000 kr.

Ældre brugte akustiske

Er klaveret 50 år eller mere, må man sige, at det har levet sine bedst år. Gamle instrumenter er ofte meget slidt og præget af, at indeklimaet ikke altid var det bedste dengang. Nogle af de mærker, der fremstilledes i høj kvalitet dengang, kan dog i nogle tilfælde stadig være glimrende instrumenter, hvis de bliver hovedrepareret. Dette koster typisk 50-125.000 kr., så det er derfor ikke hvilket som helst instrument, man skal give sig i kast med at reparere. Helt generelt skal man være meget påpasselig med at købe et gammelt instrument privat. I mange tilfælde er de af så ringe beskaffenhed, at de helt kan fratage én lysten til at spille.

Står du for at købe brugt, er du meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. I første omgang kan vi ofte vejlede dig pr. telefon og skulle der være et potentiale i det instrument, du har i kikkerten, kan vi foretage en vurdering af dets tilstand. Vurderingen udføres på timeløn og er ofte en god investering, inden man ofrer penge og flytning.

Vi anbefaler normalt ikke institutioner at købe ældre instrumenter, da indklimaet her ofte er meget tørt og brugen meget hård. Dette harmonerer ikke med sarte gamle instrumenter – heller ikke selvom de er hovedreparerede.

Køber du brugt hos en forhandler skal du sikrer dig, at instrumentet er omfattet af en garanti. Ligeledes bør du være opmærksom på om forhandleren bruger fagprøvede teknikere. Et godt pejlemærke er at spørge efter medlemsskab af Dansk Pianostemmer- og Instrumentmagerforening DPIF.

hvordan kan vi hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte os via nedenstående formular. Du kan også ringe til os om køb af instrument og pianostemning på +45 66 118 222. Og har du tekniske forespørgsler er vores instrumentmagere til rådighed på  +45 26 711 440.

Kontakt

Odense

Bangs Boder 28-30, 5000 Odense C
pianoteket@pianoteket.dk

Køb af instrument og booking af klaverstemmer +45 66 118 222
Tekniske forespørgsler og reparation +45 26 711 440

Følg os på Instagram og Facebook