C. Bechstein Selection Center Denmark

PIANOGUIDE

Opretstående klaver eller flygel?
Læs vores pianoguide inden du beslutter dig.

Her på siden kan du læse om de overvejelser du bør gøre, når du overvejer at anskaffe et instrument…

OPRETSTÅENDE KLAVER ELLER FLYGEL?

Sammenlignet med et opretstående klaver har et flygel – alt andet lige – en mere behagelig og styrbar mekanik med større repetetionsevne, ligessom det også har en mere overtonerig og volumiøs tone..

Hvor stor et instrument skal jeg vælge?

Både anslag og tone varierer i forhold til størrelsen på instrumentet. Jo større instrument desto større resonansbund, hvilket igen betyder en mere overtonerig, levende, volumiøs og kraftfuld tone. Specielt den dybe bas er mere defineret på et større instrument. På samme måde vil mekanikken i et højt klaver eller langt flygel være mere komfortabel og præcis på grund af et bedre vægtstangs-forhold i mekanikken – f. eks. på grund af en længere tangent.

Hvor stort et klaver eller flygel du bør vder er anvendtælge, afhænger af stedet det skal stå. Generelt kan man sige, at jo større rum, desto større instrument. Et overdimensioneret instrument i et lille rum vil betyde en risiko for, at man ikke kan holde ud at være i stuen, når man spiller en kraftig passage. Omvendt vil et lille instrument ikke kunne spille en stor sal op.

Et mindre instrument i god kvalitet kan meget vel frembringe både en højere og smukkere tone og en bedre spillemåde end et instrument fremstillet i en dårligere kvalitet. Kvaliteten af de materialerne, der er anvendt og den håndværksmæssige kvalitet i forarbejdningen, gør en verden til forskel. For eksempel har et billigt flygel en produktionstid på bare 5 uger, mens et håndbygget flygel fra eksempelvis C Bechsteins “Concert-line” er over 2 år undervejs!

Vi anbefaler at, hvad enten du overvejer at købe et klaver eller flygel, prøver mange forskellige instrumenter, og at du rådfører dig med en kvalificeret forhandler inden de træffer din beslutning.

hvordan kan vi hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.
Du kan også ringe til os på +45 66 118 222.

Kontakt

Odense

Bangs Boder 28-30, 5000 Odense C

København

Bohrsgade 7-13, Carlsbergbyen, 1799 København V

+45 66 118 222
pianoteket@pianoteket.dk