Pianorenovering i Hradéc

I Bechsteincenteret i Frankfurt så vi, i forbindelse med Musikmessen i april 2018, et af de første eksemplarer af renoverede C Bechstein instrumenter, som netop var rullet ud af fabrikkens nye afdeling for renovering af ældre instrumenter. Instrumentet var fra 1920'erne.


- Og vi var imponerede. Ikke bare så instrumentet nyt ud, men mekanikken var modificeret, så den fungerede som i et moderne instrument og klangen var fantastisk smuk! Enhver som ejer et ældre C Bechstein instrument bør overveje at forkæle sig selv - og sine efterkommere - med en sådan renovering...


På C bechsteins fabrik i Hradéc er en af produktionshallerne helliget renovering af instrumenter med historisk baggrund. Nogle af de instrumenter, som  har fundet vej til Hradec er over 100 år gamle. De har ofte været i familiens eje i flere generationer, hvor de har akkompaneret såvel gode som knap så gode tider. Derfor er der ofte tale om instrumenter, der har stor affektionsværdi for ejerene.

Og det er ikke underligt. At spille på et sådant instrument indfanger én i den historie, som instrumentet repræsenterer, og er man heldig, at det ovenikøbet er et renoveret en af slagsen, fortælles den gennem unikke vintage tone.


Hvad er forskelling mellem restaurering og renovering?

Når man taler om restaurering, må kun historisk korrekte materialer anvendes. Renoveringen hos "C. Bechstein Renovation" tager processen et skridt videre end det. Her udskiftes og modificeres alle de dele, som det er nødvendige for at opnå et resultat, der giver en smuk tone og et perfekt anslag set i forhold til moderne standarder. Dette betyder, at når instrumentet forlader afdelingen spiller dit C Bechstein bedre end nogensinde før.En grunding gennemgang og analyse af instrumentet er første skridt...

Til start vil en af Pianotekets teknikere gennemgå instrumentet. Hvordan lyder instrumentet? Hvordan fungerer mekanikken? Er der skader på sangbund og jernramme? I hvilken stand er kabinettet?


Herefter sendes en rapport med billeder og beskrivelse til fabrikken, som herefter udregner et tilbud.


Det renoverede instrument leveres med et certifikat, med en liste over det udførte arbejde og et garantibevis. Dette er også nyttigt ved et evt. senere salg, så renoveringen kan dokumenteres over for en køber.


Er du ikke den heldige ejer af et brugt C Bechstein, kan du være heldig at finde et i en af vores butikker...

ODENSE

Mogensensvej 24C, Pakhusgården

5000 Odense C


pianoteket@pianoteket.dk

+45 66 11 82 22

Mandag til fredag: 10:00 til 16:00

Lørdag: 11:00 til 14:00

Søndag: Lukket

KØBENHAVN

Bohrsgade 7-13, Carlsbergbyen

1799 Kbh V

kbh@pianoteket.dk

+ 45 66 11 82 22 /

+ 45 60 18 90 22

Mandag til fredag: 11:00 til 17:00

Lørdag: 11:00 til 14:00

Søndag: Lukket